Nama

Szeretettel köszöntök mindenkit a Nama oldalán! Szeretném nektek bemutatni ki is vagyok én, miről is szól, mit képvisel a Nama, és hogy, mit tudok nektek nyújtani általa. Salamon Alexandra vagyok, a Nama világának megálmodója. Két pici fiúcska édesanyja, feleség, alkotó nő. Imádom az ásványokat, a természetet, a holdat, azt, hogy nő vagyok, hogy anya vagyok, szerető és teremtő istennő vagyok, hogy a végtelen része vagyok.
Ha kell harcolok, irányítok, ha kell csendben maradok, ahol szükség van ott gyógyítok. Jelen vagyok. Hiszek abban, hogy amit földanya és az univerzum ad nekünk, az gyógyít minket, főként bennünket, nőket. Hiszek abban, hogy minden rezgés és energia, semmi sem vész el csak átalakul. Hiszek a szeretet, az otthon és a hála erejében, az egységben és az egyensúlyban. Ezek azok az értékek, amik mindannyiunkban ott vannak, ez az amit a Nama képvisel. A Nama egy olyan életérzés, ahol a kreatív, teremtő nő alkot, ahol a nő szabad, nincsenek korlátai, nincsenek ítéletek. Elfogad, olyannak amilyennek születtél. Elfogadja, hogy változol, hogy a világ változik, de a lélek állandó. Támogat téged földanya gyönyörű kincseivel, tudatos és csodanők keze által készült ereklyékkel, tartalmakkal. 

 

Miért Nama? Biztos sokan tudjátok, milyen sok múlik azon, hogy milyen nevet adunk a szeretett projektünknek. Ugyanígy nem mindegy, hogy az embert hogyan nevezik el a szülei, hogyan hívod a kutyád, milyen nevű iskolában tanulsz stb... szerintem a neveknek van egy titokzatos, tudatalatti ereje, amit nem látunk nem veszünk észre mégis érezzük, hogy valami miatt hozzánk tartozik, együtt rezeg velünk és támogat az utunkon. Rengeteget vaciláltam, meditáltam azon hogy mi is legyen a név. Hiszen annyi mindent szerettem volna ebbe az egy szóba beletenni, hogy nehéz volt meglelni az igazit. Már egy ideje kundalini jógázom. Jóga előtt, közben után sokszor zengetek kundalini mantrákat, vagy csak hallgatom őket, ezért is imádom annyira ezt a típusú jógát, mert szinte mindig mantrákkal együtt történik a gyakorlás. Az egyik délelőtt a gyakorlásom során többet zengettem az Ong Namo mantrát, mert nagyon jól esett. Felszabadított. Egész nap azt hallgattam és a nap végére eljutottam odáig hogy ez a mantra segített meglelni mi az amire szükségem van és hogy mi lesz a név. A Na azt jelenti halál, valaminek a vége, szimbolizálja a múltat és az elengedést. A Ma jelentése a hold, az anya, újjászületés, nő, szimbolizálja a befogadást valaminek a születését. Így a Nama magában hordozza az élet körforgását, a flowt, a végtelent, otthont és egyensúlyt a szívünkben, MAGunkban.